Slik velger du leverandør

De forskjellige teleleverandørene har ulike løsninger på hvordan du skal velge dem som fast leverandør av teletjenester.

Publisert

Ønsker du et annet selskap enn Telenor som førstevalg når du bruker telefonen, kan du snart slippe å slå prefiks. For å bytte førstevalgt selskap må du være registrert med ditt valg både hos det selskapet du vil bruke, og hos Telenor som eier nettet. Dette skjer ved at det selskapet du velger varsler Telenor om at ditt nummer velger dette selskapet som førstevalg. Men de ulike tilbyderne har ulike løsninger for denne registreringen.

Aktiv registrering

Både Telia, Tele2 og Teleman krever aktiv registrering av ditt valg. Det betyr at du selv må gi beskjed om at du ønsker disse selskapene som din faste telefonleverandør. Dette kan du for eksempel gjøre på selskapenes egne nettsteder.

Du som allerede er kunde hos Telia eller Tele2 har antakeligvis mottatt informasjon om denne ordningen. Der har du også fått mulighet til å registrere deg til fast forvalg hos dette selskapet.

- Etter å ha sendt ut informasjon til våre eksisterende kunder, mottar vi allerede flere tusen svar hver dag fra telefonkunder som ønsker å ha Telia som fast forvalg, forteller informasjonsdirektør i Telia, Hanne Dirdal. Også Informasjonssjef i Tele2, Håkon Klæbo, forteller om stor pågang av kunder som ønsker å registrere seg nå.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer