Slik velger du reiseforsikring

Hangen til å ta egenandeler når uhellet er ute, er det viktigste som skiller tilbudene om reiseforsikring fra hverandre.

Publisert
Sist oppdatert

Å sammenlikne reiseforsikringer er litt som å sammenlikne partiprogrammer. Ved de aller viktigste spørsmålene er tilbudene nesten identiske. Leverandørene gjør derfor sitt ytterste for å skape inntrykk av sterke ulikheter ved å lage særegne løsninger for de mer sjeldne spesialtilfellene, som kan virke lett kosmetiske.

I landet er det syv leverandører av reiseforsikringer: Europeiske og Gouda har spesialisert seg på feltet. De øvrige er: Gjensidige, Vesta, Sparebank1 Skadeforsikring, Terra og Tennant.

Samtliges tilbud omfatter:

ReisesykeforsikringReiseulykkesforsikringDet kan virke forvirrende at selskapene omtaler behandlingsutgifter ved ulykke som noe annet enn behandlingsutgiftene innunder reisesykeforsikringen. For en kunde som trenger legehjelp, er det jo knekkende likegyldig om man har blitt rammet av en ulykke eller en sykdom - legehjelp og medisiner trenger man uansett. Heldigvis er det bare fagfolkenes terminologi, og lite realiteter som ligger bak selskapenes omtale av behandlingsutgiftene.

- Utgiftene som dekkes ved reisesyke omfatter i grunnen alt det viktigste mens du er på reisen, det vil si utgifter til lege, medisiner, ambulanse, for eksempel rent sengetøy på sykehussengen i USA, hvor alt koster penger. Behandlingsutgifter ved ulykke dreier seg ofte om behandling av senskader av en ulykke, og påløper ofte etter at folk har kommet hjem, forklarer salgs- og markedssjef i Gouda Reiseforsikring Torgeir Lie.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer