Slik velger du riktig kort i ferien

Men ikke bruk kredittkortet i minibanken!

Det går med en del penger under et utenlandsopphold - ikke minst om du betaler unødvendige gebyrer i tillegg. Foto: PANTHERMEDIA
Det går med en del penger under et utenlandsopphold - ikke minst om du betaler unødvendige gebyrer i tillegg. Foto: PANTHERMEDIA Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I ferien flyr pengene gjerne fortere enn normalt. Vil du unngå å bruke unødvendig mye penger på høye gebyrer, er det lurt å vite hvilket kort du bør bruke - og når.

Det er dessuten smart å ha med mer enn ett bankkort til utlandet - dersom du skulle være uheldig å miste eller bli frastjålet kortet.

Fire viktige kort

Rådet fra DNB er ifølge Forbrukerøkonom Silje Sandmæl å ta med bankkort, kredittkort, reiseforsikringsbevis og europeisk helsetrygdkort når man reiser på ferie til utlandet.

Helsetrygdkortet skal i utgangspunktet bestilles før avreise, og kommer i posten etter cirka ti dager. Skulle du bli syk i utlandet og har glemt å bestille kortet før avreise, kan du ringe Helfo. Slik får du samme rettigheter på helsehjelp som innbyggerne i landet du oppholder deg i.

Kontanter bør med noen steder

Spesielt for de som skal til Hellas i sommer, er det generelle rådet å ha med litt ekstra i kontanter. Husk også å tolldeklarere pengene om det er snakk om større bløp.

Velger du å ta ut euro før avreise, er det viktig å velge riktig minibank for uttak av valuta. DinSide kunne nylig fortelle at enkelte banker tar hele 200 kroner i gebyr for valutauttak, om du ikke er kunde og har bankkort fra denne banken.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer