Slik velger du riktig solkrem

Både i Norge og utlandet.

Er du flink nok til å passe på huden din? Foto: Colourbox
Er du flink nok til å passe på huden din? Foto: Colourbox Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Feriene har startet opp, og sommeren ser endelig ut til å være her. Men i sommervarmen må du fortsatt ta vare på huden din. Spesielt hvis du skal til utlandet å feriere. Vær obs på hvor og hvilken solkrem du kjøper.

- Helst bør du kjøpe solkremen din i Norge før du drar. Det er ikke alltid så lett å vite hvordan butikkene i utlandet har oppbevart solkremene. Hvis den utsettes for direkte sollys over lengre tid kan solfiltrene i solkremen brytes ned, og den vil ikke lenger ha samme effekt, sier Joakim Nikolai Nilsen som er PR- ansvarlig i Vichy og La Roche-Posay.

Les også: En god grunn til å bruke solkrem

Solkremen må følge krav

Solkremen beskytter mot UVB-strålene som kommer fra solen. Uten solkrem kan disse strålene gi oss solbrenthet, som etter gjentatte ganger kan føre til hudkreft. Derfor er det viktig og beskytte seg godt i solen, og ha riktig faktor.

- Det er viktig at du begynner med en høy faktor i begynnelsen, og at du er sikker på at solkremen har en god beskyttelse. I utlandet kan det være noe vanskeligere å vite at kremen er trygg og at den holder mål i følge Europeiske krav. Det vil si at UVA beskyttelsen utgjør 1/3 av faktoren (UVB), sier Nilsen.For å vite at dette kravet er opprettholdt skal du se etter UVA-merket.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer