Slik verdsetter du boligen

Du plikter å angi verdien på boligen etter beste skjønn, men skattefogden kan alltid overprøve ditt forslag hvis de tror at du har angitt et for lavt beløp. Her følger noen tips som kan gjøre at skattefogden lettere godtar din verdsettelse.

Publisert

Angi grunnlaget for verdsettelsen. Har du fått en takstmann til å taksere boligens verdi bør du legge ved taksten.

Har du kun fått en sakkyndig uttalelse fra en annen "ekspert", f.eks. en eiendomsmegler, bør rådet gis i skriftlig form og inneholde begrunnelsen.

Sammenlignbare salg. En meglers erfaring med salg av tilsvarende boliger i samme område, er selvsagt et vesentlig argument. Har du selv fulgt med på tilsvarende boliger som nylig er solgt i samme område, kan du også legge ved avisannonser som viser hva prisnivået har vært.

Størrelse og beliggenhet er avgjørende momenter. Det samme vil boligens standard være. Det er selvsagt store prisforskjeller på oppussingsobjekter og velholdte boliger. Ser boligen ut som en svinesti bør du dokumentere dette ved å sende med bilder.

Når det gjelder fritidseiendommer er beliggenheten ofte av svært stor betydning. Det er stor forskjell i prisnivået på en liten hytte i sjøkanten på sørlandet, og en tilsvarende eiendom gjemt inne i skogen. Ligger hytten langt utenfor allfarvei kan det altså være en god idè å påpeke dette.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer