Slik vet du om kortet ditt er kopiert

Bulgarsk svindelbande har slått til mot norske minibanker. Slik sjekker du om du er blitt svindlet.

TO VIKTIGE TILTAK: Sjekk kontoutskriften nøye, og meld fra til banken om merkelige transaksjoner. Husk også å opprette regionsperre på kortet ditt, slik at det ikke kan misbrukes i andre land. Foto: Colourbox/DinSide
TO VIKTIGE TILTAK: Sjekk kontoutskriften nøye, og meld fra til banken om merkelige transaksjoner. Husk også å opprette regionsperre på kortet ditt, slik at det ikke kan misbrukes i andre land. Foto: Colourbox/DinSide Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

En bulgarsk bande har gått løs på rundt 60 minibanker rundt om i Norge, og drøyt 6.000 bankkort kan være kopiert. Det melder Dagens Næringsliv i dag.

Blant annet skal 22 minibanker på sentrale knutepunkter i Oslo være utsatt. Men det betyr ikke at du skal være redd for å ta ut penger i minibanker i hovedstaden eller andre travle steder i landet.

- Nei, det er ingen grunn til å unngå minibankene. De gode rådene gjelder fortsatt. Det gjør det uansett vanskeligere for de kriminelle, sier sier Stine Neverdal, senior kommunikasjonsrådgiver i Finansnæringens Fellesorganisasjon (FNO).

Det beste rådet Neverdal kan gi, har du antakeligvis hørt før:

- Pass særlig på å skjule koden din. Gjennom å skule inntasting av PIN-kode vil også kortkundene selv gjøre det vanskeligere for «skimmerne», sier Neverdal til DinSide.

To ting du bør gjøre

Det er ikke alltid lett å oppdage om informasjonen på kortet ditt er blitt kopiert og misbrukt. Noen ganger kan svindlerne tappe ut relativt små beløp om gangen, slik at det blir vanskeligere for deg å oppdage svindelen.

Tips nummer én fra bank- og finansbransjen er å holde kontroll med hva som skjer med kontiene dine. Ta en titt på kontoutskriften din med jevne mellomrom, for å sjekke at alt er i orden.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer