Coronaviruset og kronekursen

Slik vil du merke kronekollapsen

Lommeboka di vil merke dette, ifølge ekspertene.

FRITT FALL: Både kronekursen og oljeprisen fortsetter å falle. Kronekursen er nå på historisk bunnnivå. Foto: Berit Roald/NTB Scanpix.
FRITT FALL: Både kronekursen og oljeprisen fortsetter å falle. Kronekursen er nå på historisk bunnnivå. Foto: Berit Roald/NTB Scanpix. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Den norske krona har aldri vært lavere mot euro og dollar enn nå:

  • I morgentimene torsdag var én amerikansk dollar oppe i 12 kroner og 5 øre. Så sent som 7. mars, altså for 12 dager siden, var prisen 9 kroner og 26 øre.
  • Klokka 11 måtte du ut med 12 kroner og 61 øre for én euro, mot 10 kroner for en knapp måned siden.

På bakgrunn av disse ekstraordinære forholdene i valutamarkedet, vurderer Norges Bank om de skal gripe inn ved å kjøpe norske kroner:

De siste dagene har det vært ekstraordinære forhold i markedet for norske kroner, og endringene i kronekursen har vært historisk store. På bakgrunn av dette vurderer vi løpende om det er behov for at vi skal intervenere i markedet ved kjøp av norske kroner, skriver sentralbanken i en pressemelding.

Hva vil denne kronekollapsen ha å si for deg og di lommebok?

- Dyrere varer og tjenester

Cecilie Tvetenstrand, forbrukerøkonom i Danske Bank, svarer at kronesvekkelsen kan gjøre en del varer og tjenester dyrere for oss, både her hjemme og om vi skal ut på reise.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer