Statsbudsjettet for 2022

Slik vil regjeringen endre statsbudsjettet

Vi oppsummerer hva tilleggsproposisjonen til statsbudsjettet betyr for lommeboka di.

STATSBUDSJETTET FORTSETTER: Fortellingen om det endelige statsbudsjettet for 2022 er ennå ikke ferdigskrevet. Nå kommer den nye regjeringens tilleggsproposisjon. Foto: NTB
STATSBUDSJETTET FORTSETTER: Fortellingen om det endelige statsbudsjettet for 2022 er ennå ikke ferdigskrevet. Nå kommer den nye regjeringens tilleggsproposisjon. Foto: NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Mandag 8. november klokka 12:00 legger Støre-regjeringen fram sin tilleggsproposisjon til statsbudsjett-forslaget som ble lagt fram 12. oktober.

I denne tilleggsproposisjonen står det hva den nye regjeringen vil endre fra den forrige regjerinens forslag til statsbudsjett for 2022.

Vi oppsummerer hvordan Støre-regjeringens endringsforslag vil påvirke lommeboka di, blant annet vil de gjøre grep for å kutte strøm- og pendlerutgiftene dine, redusere barnehageregninga og gi økt tilskudd til boligkjøp.

Kutt i strømavgiften

På grunn av de høye strømprisene vil den nye regjeringen legge fram et kutt i strømavgiftene på 2,9 milliarder kroner, opplyser NRK.

Finansminister Trygve Slagsvold Vedum som opplyser at kuttet vil utgjøre cirka 48 prosent i vintermånedene (fra januar til mars), mens resten av året kuttes elavgiften med cirka ni prosent.

Kuttet vil utgjøre om lag ti øre per kilowattime fra januar til mars, noe som ifølge kraftanalytiker Tor Reier Lilleholt i Volue Insight vil spare oss forbrukere for mellom 500 og 1000 kroner gjennom vinteren, dersom vi legger et forbruk på 3000 kilowattimer per måned til grunn.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer