Slik vil streiken ramme deg

Forhandlingen har vedvart, og fra og med i natt kan streiken være et faktum.

Publisert
Sist oppdatert

Streik er både en rettighet og en gode du som arbeidstaker har for å kunne bedre dine arbeidsvilkår. Allikevel har streik også en rekke kjedelige konsekvenser for deg som samfunnsborger, særlig når det gjelder offentlige tjenester og tilbud man er avhengige av i hverdagen.

DinSide gir deg en oversikt over hvilke tjenester som rammes hardest dersom det blir streik i morgen. Slik kan du forberede deg best mulig.

Barnehager og grunnskole

Utdanningssektoren er en av de som vil bli rammet hardest dersom forhandlingene ikke kommer i havn i løpet av dagen.

Og Unio melder om at de barnehagene og grunnskolene som har medlemmer som blir tatt ut i streik, mest sannsynlig vil bli stengt.'

- Det blir mye barnehager, skoler og videregående (som blir rammet av streiken, journ. anm.). En del førskolelærere blir tatt ut, sier informasjonsansvarlig i Unio Stat, Gry Jorunn Holmen, til DinSide.

For snørrete for barnehagen? Ikke nødvendigvis...

Hun forteller at noen barnehager har funnet løsninger, slik at barna blir passet uten noe pedagogisk tilbud. Noen steder blir derimot barnehagene stengt.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer