Slik vil strømbransjen rydde opp i egne rekker

Energi Norge vil lage en godkjenningsordning for strømselskapene, men Forbrukerrådet er kritisk.

FORESLÅR GODKJENNINGSORDNING: For å rydde opp i strømbransjen, foreslår Energi Norge nå en godkjenningsordning for strømselskapene. Forbrukerrådet er kritiske til om bransjen greier å rydde i egne rekker. Foto: Shutterstock/NTB scanpix
FORESLÅR GODKJENNINGSORDNING: For å rydde opp i strømbransjen, foreslår Energi Norge nå en godkjenningsordning for strømselskapene. Forbrukerrådet er kritiske til om bransjen greier å rydde i egne rekker. Foto: Shutterstock/NTB scanpix Vis mer
Publisert

Forbrukerrådet har lenge kritisert strømselskapene for å systematisk lure forbrukerne inn i ugunstige avtaler - og de har etterlyst at bransjen må rydde opp.

Energi Norge, som er bransjeorganisasjonen til strømselskapene, har på sin side uttalt at Forbrukerrådet svartmaler situasjonen - men de har samtidig vedkjent at de er enige i at det må tas grep.

Nå foreslår Energi Norge å innføre en frivillig sertifiseringsordning for strømleverandører.

Målet er å bidra til et enklere og tryggere strømmarked med færre klager og mer fornøyde kunder, sier selskapet i en pressemelding.

Krav til selskapene

De henviser at bransjen har fått kritikk fra Forbrukerrådet for markedsføring og salg av strømavtaler hvor betingelsene ikke alltid er like klare, og at de ser for seg en løsning med en godkjenningsordning for å svare på dette:

– Strømmarkedet i Norge fungerer i hovedsak godt, med mange leverandører og prisbevisste kunder. Men stort tilbud av kortvarige avtaler gjør også at markedet kan oppleves som komplisert og at kundene ikke får den informasjonen de trenger. Derfor vil vi etablere en ny bransjestandard for salg og markedsføring, sier administrerende direktør i Energi Norge, Knut Kroepelien, i en pressemelding.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer