Slik virker akupunktur

Akupunktur er en 5000 år gammel kinesisk behandlingsform. Akupunktur er blitt den internasjonale betegnelsen på denne gamle kinesiske behandlingsmetoden, selv om det er et vestlig ord. På kinesisk kalles metoden Zhen Jiu, som betyr nåling og varming.

Publisert
Sist oppdatert

Slik virker akupunkturAkupunktur er en 5000 år gammel kinesisk behandlingsform. Akupunktur er blitt den internasjonale betegnelsen på denne gamle kinesiske behandlingsmetoden, selv om det er et vestlig ord. På kinesisk kalles metoden Zhen Jiu, som betyr nåling og varming.

I akupunkturbehandlingen brukes nåler som stikkes inn i spesielle akupunkturpunkter som finnes spredt over hele kroppsoverflaten. Det er ca. 400 forskjellige akupunkturpunkter på hver kroppshalvdel. Akupunkturnålene føres inn til riktig dybde og innstikksretning og står inne ca. 20 til 45 min. Til hver behandling brukes det 3-15 nåler som er meget tynne, 0,2-0,3 mm i diameter, det oppstår derfor sjelden smerter når nålene settes. En viktig indikator på at akupunkturnålen er satt riktig, er at det oppstår en egen nålefølelse eller “De Qi” som kineserne kaller det.

Energi i ubalanseI tradisjonell kinesisk medisin ser man på sykdom som en ubalanse i kroppens energisystem. Det kan være for lite energi et sted og for mye energi et annet sted, eller energien kan være blokkert.

Sykdomsfremkallende energi fra omgivelsene kan trenge inn i kroppen og forstyrre energisirkulasjonen; kulde og fuktighet kan f.eks. angripe ledd og muskulatur og gi reumatiske smerter. All smerte er uttrykk for en stagnasjon av energi, dvs. for mye energi på feil sted. Nålene settes da i spesielle punkter og stimuleres for å bevege energistagnasjonen og dermed fjerne smerten.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer