Slipp overraskelser på regningen

Slik sperrer du mobiltelefonen for dyre innholdstjenester.

Foto: Kristina Picard
Foto: Kristina Picard Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Jeg har en tante som er psykisk utviklingshemmet i ganske stor grad, men hun klarer fint å bruke sin egen telefon. Hun blir lurt gang på gang av disse idiotiske jamba-nedlastningene, og siden hun har kontankort, blir dette tømt med en gang. Vi har prøvd å forklare henne at det bare er lureri, men hun går stadig i de samme fellene, skriver en DinSide-leser.

Min datter gikk fem på da hun bestilte noe. For godt gjemt var informasjonen om at hun dermed bandt seg til å motta reklame-sms og bli tappet jevnt og trutt for omtrent 50 kr uken, skriver en annen DinSide-leser.

Disse reaksjonene kom da DinSide tok opp problemet med innholdstjenester som raskt blir en stor post på mobilregningen: Så lett tok de 50 kroner

Men hos flere mobiloperatører kan du faktisk sperre mot uønsket bruk av mobilen slik at du unngår overraskende mobilutgifter. Dette kan være et godt tips til foreldre som har utstyrt barna sine med mobiltelefon, eller til de som synes det er vanskelig å orientere seg i hva tjenestene faktisk koster.

KALKULATOR: Hvilket mobilabonnement passer for deg?

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer