Slipp skatt på bredbånd og hjemme-PC

SKATT: I utgangspunktet skal du skatte av alt du får fra arbeidsgiver, men unntakene florerer. Her viser vi deg hvordan du slipper skatt når sjefen sponser PC og bredbånd.

Publisert
Sist oppdatert

Er du så heldig å ha hjemme-PC og bredbånd betalt av arbeidsgiver, må du passe på at du ikke skatter av herligheten. Trinn 1: Sjekk om utgiftene til PCen og bredbåndet er oppført som inntekt på trekkoppgaven din.

Trinn 2: Dersom beløpene er ført som inntekt, må du rette tallene. Trekk fra beløpet sjefen har ført opp, og legg alltid ved en forklaring i eget vedlegg eller i samlepost nr. 5 i selvangivelsen.Men har du rett til skattefritt bredbånd og hjemme-PC?

Hovedbetingelsen for å slippe skatt er at PCen og bredbåndet faller inn i rubrikken "tjenestlig bruk".

Hva er kravene?

I følge Skatteetaten.no er "tjenestlig bruk" all bruk som leder til leveranse av tekster, beregninger, tegninger og andre maskinelle produkter fra den ansatte til arbeidsgiveren.

Heldigvis vil også hjemmetrening som skal gi deg økte datakunnskaper regnes som tjenestlig bruk. Betingelsen er at du har et jobbrelatert behov for slik opplæring. Det vil si at din økte kompetanse skal komme arbeidsgiver til nytte i din nåværende stilling, eller i en ny stilling i bedriften dersom dette er avtalt.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer