Slipp skatten lovlig

Tenk deg å leve i skatteparadiset, der inntektsskatten er betydelig redusert. Du tror kanskje ikke at det er mulig? Da bør du tro om igjen.

Slipp skatten lovlig
Publisert

Vi skal ikke påstå at de skattefrie jobbene vokser på trær. Likevel er det mulig å finne en jobb hvor du betaler betydelig mindre skatt enn i vanlige jobber.

Prinsesse, ambassadør, kriger eller fisker i Nord Norge, valget er ditt. Alle disse jobbene kan gi deg en reduksjon i skatten.

Diplomatstatus

Ikke nok med at diplomater har en spennende og internasjonal jobb, de slipper i tillegg en del skatt. Utenriksdepartementets utsendte personell til diplomatiske kontorer rundt omkring i verden betaler ikke kommune- og fylkesskatt. Dette betyr at de rundt regnet betaler 15-20 prosent lavere skatt enn andre nordmenn. I tillegg er de fritatt for beskatning på kapitalinntekt. Likevel har de rett til fradrag for eventuelle kapitalutgifter.

1000 kroner skattefritt

Tjener du 1000 kroner eller derunder fra en arbeidsgiver er pengene skattefrie. Hvor mange ulike arbeidsgivere du har lov til å ha, kan du lese mer om i artikkelen om 10164">å leve skattefritt i Norge.

2000 kroner skattefritt

Fra en ideell eller frivillig organisasjon er det skattefri beløpet 2000 kroner. Samme begrensninger knyttet til antall arbeidsgivere gjør seg også her gjeldende.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer