Slipp strafferenten

Den har forfalt, og nå er det på tide å betale.

NRK venter ganske lenge før de sender ut purringer, men snart starter de jobben med å kreve inn ekstra millioner fra trege nordmenn. Foto: KAROLINE BRUBÆK
NRK venter ganske lenge før de sender ut purringer, men snart starter de jobben med å kreve inn ekstra millioner fra trege nordmenn. Foto: KAROLINE BRUBÆK Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Tidligere i sommer fortalte vi at du ikke trenger å få panikk om du ikke får betalt NRK-lisensen mens du er på ferie.

Ligger den fortsatt i skuffen, bør du imidlertid skynde deg, for snart er det ingen bønn lenger.

Tidligere i sommer opplyste nemlig NRKs lisensavdeling at de starter med å sende ut purringer den 27. august.

Du har altså hatt temmelig god tid på deg, men nå er det like før beløpet øker med 15 prosent.

>>> Disse får ikke en eneste faktura

Tjener fett på sinkene

Er du av dem som ikke betaler NRK-lisens med glede, ja, så bør du i hvert fall forsøke å betale i tide. Statskanalen tjener nemlig godt på dem som ikke betaler i tide. Ifølge NA24 vil NRK tjene omtrent 95 millioner kroner på trege lisensbetalere i 2011.

Årsaken til at beløpet er så stort, er at purregebyret NRK tar for forsinket betaling, tilsvarer 15 prosent av terminbeløpet, noe som med dagens lisens blir 172,50 kroner. Til sammenlikning har private kreditorer bare mulighet til å ta 61 kroner i purregebyr på en ubetalt regning. Staten følger egne regler, og derfor må du betale mer.

Blir enda dyrere

Vegrer du deg for å betale, går regningen til Statens Innkrevingssentral, og du får automatisk et gebyr på 860 kroner. Da er det plutselig blitt veldig, veldig dyrt å se og høre på statskanalen.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer