Slipp unna julemomsen

Du kan fort spare noen tusenlapper på julehandelen om du skal til Sverige før jul. Søta bror har nemlig momsfri tilgang til nettbutikker i hele EU.

Publisert
Sist oppdatert

Glem 200-kronersgrensen

Trass i populistiske politiske forslag om å heve den upopulære 200-kronersgrensen til 1.000 kroner på varer kjøpt på utenlandske nettbutikker, må du fremdeles betale moms på alt over 200 kroner som skal sendes inn i landet. Det vil si at om du skulle ønske å gjøre unna julehandelen på nett, og ikke finner det du ønsker i norske nettbutikker, må du legge på 25 prosent på prisen, på en rekke varer.

Vårt søte naboland, derimot, har ingen slik grense på varer som bestilles fra EU-landene. Så skal du til Sverige før jul - hvorfor ikke benytte deg av dette, og spare de 25 prosentene? I tillegg har du fordelen av at en rekke varer i utgangspunktet er mye billigere der.

Du kan altså spare store summer på å handle på europeiske nettbutikker og få varene sendt til en svensk adresse. Forutsatt at du selv henter dem og tar dem med over grensen på vanlig måte.

To alternativer

Alt du trenger er altså å få pakken sendt til Sverige. Her har du (minst) to muligheter:

Adresse i Sverige: Har du hytte i Sverige? Har naboen hytte i Sverige? Skal du besøke firmaets kontor i Stockholm før jul? Få pakken sendt hit!

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer