Slipp unna legeregningen

I hele landet er det tusenvis av studenter som ønsker å bli fremtidens leger, optikere og tannleger. Etter å ha fullført halve studiet trenger de forsøkspersoner, og tilbyr gratis undersøkelser. Høres det fristende ut? Heldigvis er læreren alltid tilstede.

Publisert

Lurer du på om du trenger briller? Istedet for å betale en optiker et par hundrelapper for en synstest, kan du få den samme undersøkelsen gratis på Høyskolen i Buskerud.

Den eneste ulempen er at undersøkelsen de gjennomfører kan ta litt lenger tid enn hos optikeren, ettersom læreren må kontrollere at alt blir gjort riktig. Marianne Tunheim er student på optikerlinjen og forteller at det er et stort behov for pasienter. Høyskolen har klinikk to ganger i uken, og det går som regel greit å få time dersom du ringer en uke i forveien. - En time hos en ferdigutdannet optiker kan komme på 180 - 250 kroner, og da er det jo greit å få dekket disse utgiftene samtidig som man hjelper fremtidens øyepleiere, mener Marianne Tunheim.

Vondt i tanna

Dr. Frode Hansen, på odontologisk fakultet ved universitetet i Oslo har også behov for pasienter. -Det tar som regel lenger tid å få behandling av en student sier han, men universitetet dekker de fleste utgifter og materialer.

Dersom du skal ha en større operasjon som for eksempel fjerning av visdomstenner, er det fullt mulig å få dette til svært reduserte priser. Tilbudet med gratis tannpleie på odontologisk fakultet er meget populært, og det tar som regel bare et par dager i begynnelsen av semesteret å fylle møtebøkene et halvt år fremover. - Neste utlysning er ikke før 24. august i år. Trenger du en time før dette kan det lønne seg å ringe til sekretariatet, sier han. Det er nemlig ikke alle som møter opp til avtalt time.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer