Slips eller nips?

Selv om din omgangskrets har overgått seg selv i smakløse julegaver, er det ingen vits i å grave seg ned. Med vår bytteguide er det nemlig du som blir romjulas seierherre.

Publisert
Sist oppdatert

Hvorfor kan du bytte? Bytteretten er ikke lovfestet, men er et resultat av den praksis som har utviklet seg mellom kundene og butikkene.

Hva kan du bytte?

De enkleste produktene å bytte er de typiske gaveartiklene som f.eks. klær, bøker, smykker, sølvtøy, leker og CDer. Mange butikker legger ved et byttebevis når du kjøper julegaver. Det er absolutt å anbefale, ettersom det fjerner enhver tvil om at du kan bytte produktet.

Vilkår for bytteretten:Varen må være ubrukt og uskadet. Gjenstander som er levert i sveiset plastemballasje bør mao. ikke åpnes. Visse varer byttes ikke av hygieniske grunner. Dette gjelder f.eks. undertøy og badetøy som ikke er levert i forseglet forpakning. (Her er det noen unntak. For eksempel lar H&M deg bytte undertøy.)

Når må du bytte?

Du må bytte varene innen "rimelig tid", og denne grensen er diffus. Vi anbefaler derfor at du bytter julegavene i romjulen. Er du bortreist i romjulen bør du bytte den første uken i januar.

Husk at mange store forretningskjeder har egne regler med 8 til 30 dagers bytterett hele året. Dette gjør at du som kunde har litt bedre tid. Også enkelte småbutikker strekker seg langt når det gjelder julegaver. Ikke så rart kanskje - god service gjør at du handler der neste jul også.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer