Sliter du med kredittkortgjeld?

Lag budsjett over egen økonomi og klipp kredittkortet i to.

SLITER MED BETALINGEN: De med dårlig råd bruker kredittkort sjelden, men sliter med betalinga når de først har trukket kortet. Foto: Colourbox.com
SLITER MED BETALINGEN: De med dårlig råd bruker kredittkort sjelden, men sliter med betalinga når de først har trukket kortet. Foto: Colourbox.com Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det er de med god økonomi som oftest bruker kredittkort. Kredittkortbruken er derimot langt lavere blant de med dårlig råd, men det er denne gruppen som sliter med å betale når regningen kommer, viser en rapport fra SIFO.

Sliter du med kredittkortgjelden, er det mulig å komme seg ut av knipa, ifølge forbrukerøkonom Silje Sandmæl i DnB NOR.

- Har du allerede havnet i fella, finnes det veier ut av den, men da burde du klippe kredittkortet i to til du har fått orden på økonomien, sier Sandmæl.

En tredjedel har betalingsvansker

Blant de med veldig god råd har hele 69 prosent betalt varer med kredittkort i løpet av de siste 12 månedene. Når det gjelder de med dårlig råd, svarer 55 prosent at de har handlet på kreditt, men hele 31 prosent oppgir at de ikke betalte hele regningen ved første forfall. Også blant de med veldig dårlig råd gjaldt dette hele 23 prosent.Silje Sandmæl mener det ikke er noe i veien for å bruke kredittkort selv om du har dårlig råd, men det krever at du har kontroll over økonomien.

- Er du ubevisst og ikke klarer å sette av penger bør du ikke bruke kredittkort. For å unngå å havne i kredittkortfella anbefaler jeg å lage et budsjett. Da vil du få en mye bedre kontroll over økonomien, påpeker forbrukerøkonomen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.