Sliter du med søthunger?

Flere lesere lurer på hvordan de kan vinne kampen mot søtsuget. Les svarene fra dagens nettmøte med Gunn Helene Arsky.

Publisert
Sist oppdatert

Hei,

Klarer å holde meg borte fra sukker, søtsaker og sjokolade en stund.Men når jeg får plutselig får lyst på det igjen, så ender jeg opp med å spise masse søtsaker. Og alt på en gang. Klarer ikke spare det. Er et noe jeg kan gjøre for å bedre min selvkontroll der? Og bare smake litt på det, i stedet for å overspise på snop?

Og har du noen tips hvordan kontrollere seg og ikke spise noe søtt, når det blir satt på bordet foran deg. Og andre folk spiser chip, snop, sjokolade? Eller når du f.eks skal se en film så hører det alltid med litt snop. Hvordan komme ut av disse vanene?

Lurer lettbrus kroppen til å tro at den får i seg sukker og gjør dette sånn at man lettere får lyst på mer sukker i form av søtsaker?

Og hva slags "snacks" anbefaler du istedet for søtsaker? Vet at enkelte anbefaler nøtter, men det er masse fett og kalorier i det. Og er det du anbefaler lett å få kjøpt ferdig i butikk.

Hei!

Det kan jo være mange årsaker til at du overspiser på sjokolade og søtsaker - men et hovedpunkt her er (ganske enkelt :-)) : Tilgjengelighet! Om du, når du handler inn godterier, bare kjøper en skikkelig dyr og fantastisk deilig liten sjokoladekreasjon, ja, så er det en himmelsk og intens opplevelse - men også alt du har. Det samme gjelder med andre godterier. Ikke velg økonomiposer/pakker, velg lite, men godt. Jeg er for å kose seg, men sats på kvalitet fremfor kvantitet!

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer