Sliter du også med å forstå dette?

Dette er rett og slett for komplisert, ifølge forskere.

Sliter du også med å forstå dette?
Publisert
Sist oppdatert

Retningslinjer for fysisk aktivitet er altfor forvirrende.

Det kan øke risikoen for at personer med hjertesykdom ikke blir oppdaget, ifølge en ny studie ved University of Bath.

Les også: Ikke nok med 30 minutter trim

Vanskelig å skille «aktiv» fra «lat»

Om livsstilen din blir vurdert som «aktiv» eller «inaktiv» avhenger av hvilket land du bor i og hvilke retningslinjer legen din følger, mener forskerne.

Mange land anbefaler et minimumsnivå av fysisk aktivitet til befolkningen. For eksempel råder Helsedirektoratet i Norge oss til å trene minst 30 minutter hver dag i gjennomsnitt.

Flere av disse anbefalingene er imidlertid forvirrende, og det kan være vanskelig for helsepersonell å vurdere om en person får nok mosjon eller ikke.

Resultatene fra den britiske studien viser at 9 av 10 menn kan falle både i kategorien «aktiv» eller «stillesittende». Det kommer helt an på hvilke retningslinjer som følges.

Les også: Sju minutter i uka er nok

Motsigende retningslinjer

- Retningslinjer skal hjelpe befolkningen og ansatte i helsesektoren å vite hvor mye aktivitet som må til for å opprettholde en god helse. Rådene ser imidlertid ut til å variere mye, uttaler forsker Dylan Thompson i en pressemelding fra universitetet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer