Slitsom lånejakt

LIVETEST BOLIGLÅN: To personer med vidt forskjellig gjeldsbyrde fikk i oppdrag å innhente tilbud på boliglånsmarkedet. Se tilbudene vi fikk, og hvilke banker som ikke fant det bryet verdt å svare.

Publisert
Sist oppdatert
[Ugjyldig objekt (NAV)]

Blir det tyngre og tyngre å betale avdragene på boliglånet? Da er det på tide å sjekke om du får bedre vilkår i en annen bank. Og jo - det er mulig, men veien kan føles tung.

Grunnen er at enkelte banker ikke vil gi gi deg et pristilbud før..

  • ..du har et personlig møte med dem..

  • ..du har flyttet alle dine øvrige kontoer over til dem..

  • ..du har en helt ny verditakst..

  • .. eller de har solgt deg andre tjenester (for eksempel ulike forsikringer) slik at du kan kalles programkunde
Vårt hovedmål var altså å innhente tilbud på boliglånsrente, men også å se om vi ble tilbudt bedre vilkår enn bankenes offisielle prislister. I tillegg var en viktig del av testen å konstatere hvilke banker som var flinke til å gi tilbakemeldinger.

For hvor lang tid tok det egentlig før vi fikk svar?

Svarer de på e-post?

Alle banker med respekt for seg selv har egne nettsider. Men fine nettsider er ikke alt - det viktigste er om du får respons når du kontakter dem via nettet.

Vi sendte derfor alle våre låneforespørsler via e-post.

I e-postene fortalte vi hvor mye vi tjente, hvor mye vi hadde i gjeld, og hva vår bolig var verdt. Vi ba deretter om å få et tilbud på lån.

Kaksen og gjeldsslaven


Testpersonene har veldig ulik økonomi. Den ene har høy inntekt og svært god sikkerhet, mens den andre tjener litt over gjennomsnittet og har en høy gjeldsbyrde.

Før testen lurte vi på om det ville ha noe å si for bankenes utlånsbetingelser. Det hadde det i aller høyeste grad.

Hvilke banker?

Vi tok utgangspunkt i de bankene som kom best ut i vår oversikt over boliglånsrenter. I tillegg måtte bankene være åpne for kunder fra hele landet.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer