Slumring gjør deg trøttere

Deilig, deilig, men ...

Sette vekkerklokken på slumrefunksjon og sove fem minutter ekstra? Du kan gjøre deg selv en deilig bjørnetjeneste ... Foto: Cory Voglesonger, Creative Com
Sette vekkerklokken på slumrefunksjon og sove fem minutter ekstra? Du kan gjøre deg selv en deilig bjørnetjeneste ... Foto: Cory Voglesonger, Creative Com Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Ifølge psykolog og søvnekspert Thomas Tegenmark ved svenske WeMind, blir du ikke mer opplagt av å slumre deg gjennom morgenen med slumrefunksjonen på vekkerklokka. Tvert imot kan det ifølge eksperten forverre eventuelle søvnproblemer. Dette skriver svenske Aftonbladet.

- Søvnen blir avbrutt og oppdelt. Det blir også vanskeligere å sovne neste natt, sier Tegenmark til Aftonbladet.

Tegenmark er spesialist på søvnproblemer, og slumring på morgenkvisten skal altså ifølge eksperten være spesielt uheldig for de som allerede har et søvnproblem. For dersom man har søvnproblemer, er det spesielt viktig at søvnrytmen følger faste tider. Og benytter man seg av den fristende slumrefunksjonen på vekkerklokken, ødelegger man ifølge Tegenmark de faste rutinene, og dette kan igjen forverre søvnproblemene, skriver Aftonbladet.

Flere kvinner med søvnvansker

Ifølge nasjonalt kompetansesenter for søvn- og søvnproblemer, Haukeland Universitetssykehus, lider 10-15 prosent av den norske befolkningen av alvorlige og langvarige søvnproblemer. Eldre synes å ha mer problemer enn yngre, og det synes som om flere kvinner enn menn har søvnproblemer.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer