Slurver med mobilsikkerheten

Mobilen er full av sensitiv informasjon vi ikke vil miste. Likevel passer vi ikke godt på.

Publisert
Sist oppdatert

Men vi passer ikke godt nok på den. En av to nordmenn mistet mobiltelefonen sin i fjor. Dette ifølge en undersøkelse gjenomført av NetCom og TeliaSonera.

Og med mobilen forsvinner innhold. Kun fire av ti har tatt backup av informasjon som er lagret på mobilen.

Ta kopi av mobilen

- Bruken av avanserte mobiltjenester øker, og de fleste av oss har både personlig og jobbrelatert innhold lagret på mobilen, sier kommunikasjonssjef i NetCom, Øyvind Vederhus i en pressemelding.

Han oppfordrer til å passe godt på mobilen, og hva man lagrer på den, slik at konsekvensen av at mobilen kommer i uønskende hender blir så liten som mulig.

Mer naken uten mobil enn uten undertøy

På spørsmål om hva man ville føle seg mest naken uten, dersom man måtte avstå fra det i en hel dag, svarte 38 prosent at de følte seg mest naken dersom de måtte gå en dag uten mobil. Til sammenligning var det kun 33 prosent som sa at de følte seg mest naken dersom de gikk en hyel dag uten undertøy, og 17 prosent følte seg mest nakne dersom de ikke hadde tilgang til internett en hel dag.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer