Slurver med mobilsikkerheten

Mobilen er full av sensitiv informasjon vi ikke vil miste. Likevel passer vi ikke godt på.

Publisert
Sist oppdatert
38 prosent føler seg naken dersom de må gå en hel dag uten mobiltelefon.


Men vi passer ikke godt nok på den. En av to nordmenn mistet mobiltelefonen sin i fjor. Dette ifølge en undersøkelse gjenomført av NetCom og TeliaSonera.

Og med mobilen forsvinner innhold. Kun fire av ti har tatt backup av informasjon som er lagret på mobilen.

Ta kopi av mobilen

- Bruken av avanserte mobiltjenester øker, og de fleste av oss har både personlig og jobbrelatert innhold lagret på mobilen, sier kommunikasjonssjef i NetCom, Øyvind Vederhus i en pressemelding.

Han oppfordrer til å passe godt på mobilen, og hva man lagrer på den, slik at konsekvensen av at mobilen kommer i uønskende hender blir så liten som mulig.

Mer naken uten mobil enn uten undertøy

På spørsmål om hva man ville føle seg mest naken uten, dersom man måtte avstå fra det i en hel dag, svarte 38 prosent at de følte seg mest naken dersom de måtte gå en dag uten mobil. Til sammenligning var det kun 33 prosent som sa at de følte seg mest naken dersom de gikk en hyel dag uten undertøy, og 17 prosent følte seg mest nakne dersom de ikke hadde tilgang til internett en hel dag.

Gidder ikke hente

På Hittegodskontoret til Oslo Sporveier kommer det daglig inn gjenglemte mobiltelefoner. - Vi får inn endel telefoner hver dag, sier Steinar Sveen, leder på av hittegodskontoret til DinSide.no. - Flertallet blir liggende, men det blir hentet noen og, altså.

- Hva skjer med det som ikke blir hentet?

- Noe selges på auksjon, og resten må vi kvitte oss med, sier Sveen.

Privat informasjon. Kontaktlister - uten backup. Dyre mobitelefoner. Men vi gidder ikke ringe for å høre om noen har funnet dem. Er vi rett og slett bare bortskjemte og late? Diskuter under.

Undersøkelsen, gjennomført av NetCom og TeliaSonera i samarbeid med analyseselskapet United Minds, er foretatt i Norge, Sverige, Damark, Finland og Litauen. 2000 privatpersoner og 500 bedrifter i hvert av landene deltok.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer