Slutt å dele Facebook-konkurranser

For det er faktisk ikke lov å be folk om å like eller dele innlegg for å vinne.

MASSE: Noen Facebook-konkurranser er svindel, noen bryter reglene mens andre bare gir inntrykk av krav som ikke eksisterer.  Foto: Ole Petter Baugerød Stokke
MASSE: Noen Facebook-konkurranser er svindel, noen bryter reglene mens andre bare gir inntrykk av krav som ikke eksisterer. Foto: Ole Petter Baugerød Stokke Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

"Kjetil inviterte deg til Contests sitt arrangement Vinn en Apple Macbook Air". Høres dette ut som et kjent Facebook-varsel?

Eller hva med venner som liker et bilde fordi det gjør at de kan vinne en iPad? Eller enda bedre: Har du sett de som deler konkurranser fordi det skal øke sjansen for å vinne? Altså en blind tro på at det å få flere lodd i hatten gjør det lettere å trekke vinnerloddet?

Derfor må du være svært skeptisk til Facebook-annonser!

Det aller meste av dette er bare tull fra ende til annen, uten at det stanser tusenvis av nordmenn fra å gå fem på hver eneste dag. Og er det ikke ren svindel eller misforståelser, er det uansett ikke tillatt.

For her har du et faktum mange ikke er klar over: Det er brudd på reglene å arrangere konkurranser som ber deg dele eller like et innlegg, eller bare like en side. Det sørger Facebooks strenge reglement for.

"Disse enkle reglene brytes systematisk av en stor mengde norske bedrifter" skriver Jørgen Brunborg-Næss på selskapet Synlighet sin blogg.

Dette er ulovlig

DinSide har tidligere forklart reglene for Facebook-brukere. Men det finnes egne regler for Facebook-sider, som for eksempel den DinSide har. Og konkurranser har fått sitt eget avsnitt.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer