Slutt å grafse

Denne meldingen kommer fra Skattebetalerforeningen.

Publisert
Sist oppdatert

- Hva den enkelte skatteyter tjener og betaler i skatt, er utelukkende et forhold mellom skattebetaler og skatteetaten. Dette er ikke en sak for naboer eller andre nysgjerrige tredjepersoner, sier administrerende direktør i Skattebetalerforeningen, Jon H. Stordrange.

Skattebetalerforeningen mener likevel det er viktig at pressen får tilgang til informasjon om hvor mye skatteyterne tjener og betaler i skatt, men da anonymt. Informasjonen kan lett misbrukes av salgsfolk. I tillegg søker ungdom i databasene for å finne ut hva vennenes foreldre tjener. Dette er en uting og rammer barn i lavinntektsfamiliene, mener Skattebetalerforeningen.

Skattebetalerforeningen peker også på at skattetallene er misvisende, all den tid det kun er nettoinntekten som fremkommer.

 • Av skattelistene får vi aldri vite hvor mye folk faktisk har i lønn. Det eneste vi får vite, er hva de har av skattepliktig inntekt etter alle fradrag i inntekten. For å finne bruttoinntekt må poster som minstefradrag, renteutgifter, utgifter til barnepass, eventuelle store reisekostnader og sykdomsfradrag plusses på.
 • Det som kompliserer ytterligere, er at jo høyere inntekter folk har, jo større rentefradrag har de.
 • Les artikkelen gratis

  Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

  Gå til innlogging med

  Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

  Vi bryr oss om ditt personvern

  Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

  Les mer