Slutt å klø!

Tørr og irritert hud er et problem for mange. Les om hvordan du kan hjelpe huden og redusere kløen.

Publisert
Sist oppdatert

Joachim Henriksen

Vi som bor i et kaldt klima er desverre ekstra utsatt for irritert hud. Kulden kan i seg selv være den faktoren som gjør huden irritert. Men enda vanligere er det desverre at huden reagerer på alle de mottiltakene som vi gjør for å holde kulden på avstand.

Kløe kan i noen tilfelle skyldes utslett eller en ytre irritasjon av huden. Men ofte ligger det egentlige problemet i mangel på fuktighet. Tørr hud vil lettere bli irritert, få sprekker og begynne å klø.

Varme uten fuktighetKunstig oppvarming av huset gjør innetemperaturen mer behagelig. Men samtidig vil luften bli tørrere fordi oppvarmingen fjerner noe av den naturlige fuktigheten.

Løsningen på dette problemet kan være å skaffe seg en luftfukter som sørger for at fuktigheten i luften er høy nok. Et godt alternativ kan være å sett ut boller med vann foran varmekildene slik at luften blir tilført fuktighet naturlig.

Mangel på fuktighet fra innsiden kan også bidra til tørr hud. Derfor er det viktig å drikke mye vann hver dag, brus, alkohol eller kaffe teller desverre ikke.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer