Slutt å klø!

Tørr og irritert hud er et problem for mange. Les om hvordan du kan hjelpe huden og redusere kløen.

Publisert
Sist oppdatert

Joachim Henriksen

Vi som bor i et kaldt klima er desverre ekstra utsatt for irritert hud. Kulden kan i seg selv være den faktoren som gjør huden irritert. Men enda vanligere er det desverre at huden reagerer på alle de mottiltakene som vi gjør for å holde kulden på avstand.

Kløe kan i noen tilfelle skyldes utslett eller en ytre irritasjon av huden. Men ofte ligger det egentlige problemet i mangel på fuktighet. Tørr hud vil lettere bli irritert, få sprekker og begynne å klø.

Varme uten fuktighetKunstig oppvarming av huset gjør innetemperaturen mer behagelig. Men samtidig vil luften bli tørrere fordi oppvarmingen fjerner noe av den naturlige fuktigheten.

Løsningen på dette problemet kan være å skaffe seg en luftfukter som sørger for at fuktigheten i luften er høy nok. Et godt alternativ kan være å sett ut boller med vann foran varmekildene slik at luften blir tilført fuktighet naturlig.

Mangel på fuktighet fra innsiden kan også bidra til tørr hud. Derfor er det viktig å drikke mye vann hver dag, brus, alkohol eller kaffe teller desverre ikke.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.