Slutt å røyke på ti dager

Lei av å være nikotinslave? Her er opplegget for deg.

Er du nikotinavhengig kan det være hardt å stumpe røyken, men det er absolutt mulig. Foto: Colourbox
Er du nikotinavhengig kan det være hardt å stumpe røyken, men det er absolutt mulig. Foto: Colourbox Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

At tobakkrøyk er helsefarlig er hevet over enhver tvil. Strengere røykelov har etter hvert også gjort det nokså tungvint å være røyker i Norge.

Er du en festrøyker?

Det er ikke alltid lett å kutte ut sigarettene når man først er nikotinavhengig, men det er absolutt mulig.

Light er like skadelig

Dette opplegget er laget for Lommelegen.no av sykepleieren Anna Stella Kyed. Her får du en trinnvis veiledning til hvordan du kvitter deg med tobakken - på bare ti dager.

Dag 1

Første dag bør være en fredag, slik at første røykfrie dag blir mandag. Skriv ned grunnene til at DU vil slutte å røyke. Legg denne et sted som er tilgjengelig, for eksempel i lommeboka. Ha den i beredskap for «svake øyeblikk». Du bør lage din egen røykelogg. For hver sigarett skriver du ned hvorfor du røykte den. Skriv også hvor godt den smakte, fra 1-5.

Den perfekte tiden for røykeslutt

Dag 2

I dag skal du begynne å røyke med motsatt hånd. Nå bryter du vanen og blir bevisst hver eneste røyk. På samme måten kan du bruke lighter i stedet for fyrstikker eller omvendt. Begynn å røyke sigaretter med mindre nikotin. Vent 15 minutter etter måltidet før du røyker, og gå fra spisebordet før du tenner sigaretten.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer