Slutt for rekordbillig dollar

Tiden med rekordlav dollar kan være over.

Foto: Colourbox.com
Foto: Colourbox.com Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Etter en lang periode med rekordbillig dollar, har trenden begynt å snu. Nå er dollarprisen på vei oppover igjen, og ekspertene tror valutaen vil fortsette å stige i årene som kommer.

- Vi ser for oss at innen utgangen av sommeren neste år vil dollaren ha steget opp til 6 kroner. Vi ser for oss at vi neppe vil se 7-tallet før tidligst i 2010-2011, sier makroøkonom Bjørn Roger Wilhelmsen i First Securities, til DinSide.

Sjekk dagens valutakurser

Historisk lav

Den 10. april i år bikket dollaren under den magiske 5-kronersgrensen. Det var etter en lang periode med nedgang i kursen. I skrivende stund ligger kursen godt over 5 kroner, og Wilhelmsen forklarer det ikke er amerikanske forhold som først og fremst er grunnen til at vi nå ser en liten oppgang for dollaren.

- Det er ikke forventninger om bedre vekst i amerikansk økonomi som har utløst den tilbakevendingen vi ser nå. Det er forventningen om at amerikansk økonomi skal klare seg relativt bedre enn økonomien i en del andre land, for eksempel i EU-området, forklarer han.

De økonomiske framtidsutsiktene til flere land på denne siden av Atlanteren er altså med på å styrke den svake dollaren.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer