Slutt med fredagsfyll

Bensin: For tredje år på rad viser vi at bensinprisene er lavest i starten av uken. Og dyrest mot slutten av uken.

Publisert
Sist oppdatert
[Ugjyldig objekt (NAV)]

Det er ikke til å komme utenom. Bensin- og dieselprisene endrer seg gjennom uken. Slik var det da vi sjekket for både ett og to år siden. Og slik er det altså fremdeles.

Tank mandag og tirsdag

Slutt med fredagsfyll

Vanligvis er nok væskeinntaket størst for både motor og mennesker mot slutten av uken. Men det finnes en god grunn til ikke å fylle biltanken på fredager, for da er det nemlig dyrest.


Prisene er lavest mandag og tirsdag, stiger jevnt ut over uken, og topper altså fredag. I løpet av helgen synker prisene da igjen.

Dieselprisene følger en nesten tilsvarende kurve. Dieselprisene er lavest tirsdag, og topper torsdag og fredag.

Klikk på lenkene øverst til høyre for å se alle ukens priser.

Årlig besparelse

Er du en bevisst forbruker, vil du da alltid fylle bensin i begynnelsen av uken fremfor på fredager. I snitt vil du dermed spare 28 øre per liter bensin.


En gjennomsnittsbilist bruker om lag 1.200 liter bensin per år. Med en besparelse pr. liter på 28 øre, vil du årlig spare i underkanten av 350 kroner.

Kanskje ikke en svimlende sum, men likevel penger det er verdt å ta med seg.

Ligg unna fredag

Økonomisk rådgiver i Forbrukerrådet, Lasse Billington, mener heller ikke at prisforskjellen gjennom uken kan være en tilfeldighet.

- Jeg vil tro at prissettingen til bensinstasjonene er et resultat av at de vet at folk fyller mer bensin frem mot helgen enn i starten av uken, sier Billington.

Oppfordringen fra ham er imidlertid klinkende klar.

- Man må bør absolutt fylle tanken på mandag og tirsdag, sier han.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer