Slutt med mobilterror

Lei av at mobilen ringer på kino, eller at alarmen likevel piper selv om du har satt mobilen på lydløs? Nå kommer løsningen både du og alle rundt deg har ventet på.

Publisert
Sist oppdatert

Danske BluePosition hevder nå at de kan stoppe mobilen din fra å ringe når det passer som minst.

Automatisk endring

Idèen går ut på at mobilen automatisk skal endre profil avhengig av hvor mobilbrukeren til enhver tid oppholder seg. Det betyr for eksempel at mobilen..... ikke vil ringe når du er i et møtelokale.. at mobilen automatisk setter alle samtaler over til dine kolleger når du spiser lunsj...at mobilen endrer ringetone og ringenivå når du går utendørs eller inn i rom med mye støy.

Krever blåtann

Løsningen er utviklet av BluePosition og er basert på bluetooth- teknologi. Tjenesten skal virke med bluetooth-telefoner fra blant andre Nokia, Sony Ericsson og Siemens, og krever ingen spesiell programvare i mobiltelefonene.

I første omgang er løsningen tilpasset bedrifter, men fungerer den godt i praksis vil nok også kinosaler og teatre stille seg fremst i bestillingskøen.

- Vi forventer oss mye av denne løsningen, sier salgsdirektør Andreas Frøland i en pressemelding. – Våre undersøkelser viser at stadig flere virksomheter ser på ringende mobiltelefoner som et stigende problem. I tillegg kan løsningen utvides til andre formål, For eksempel ved at den automatisk låser pc'en din når du går fra skrivebordet, sier Frøland.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer