Slutt på "avtaletid"?

Når det ikke følger med subsidiert telefon, kan ikke operatørene kreve bindingstid, sier Forbrukerombudet.

Kan forsvinne: Abonnementer som Netcoms FlexiTalk kan forsvinne, om Forbrukerombudet får det som de vil.
Kan forsvinne: Abonnementer som Netcoms FlexiTalk kan forsvinne, om Forbrukerombudet får det som de vil. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det er forståelig at teleoperatørene vil binde deg til å bruke deres dyre abonnementer i minst tolv måneder når du får en sterkt subsididert telefon. Månedsavgiften på 199, 499 eller 799 kroner må anses som renter og avdrag på et lån de har gitt deg når du styrter ut av butikken etter å ha gitt én krone for telefonen.

Ubegrunnet "avtaletid"

Men hva når du ikke har fått noe av operatøren? Flere operatører, herunder Netcom, tilbyr kundene sine abonnementer med tolv måneders avtaletid uten at det ligger noe slikt implisitt lån i bunnen. Du blir bundet til operatøren selv om du kommer med din egen telefon, også om den er kjøpt av noen andre enn Netcom.

Forbrukerombudet har derfor bedt om at slike abonnementer opphører. Netcom har svart at disse abonnementene innebærer billigere ringetid og at de derfor er til fordel for kunden. Det er også et lavt abruddsgebyr for å oppheve avtalen, skriver Netcom. Gebyret er 600 kroner om avtalen sies opp straks den er inngått, synkende med 50 kroner måneden.

- For å låse inn kunden

Forbrukerrådet skriver temmelig skarpt tilbake:

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer