Slutt på billig frisørshampoo hos Nille?

EFTA-domstolen sier nei. Nå fortsetter rettsaken i Norge.

Blir det slutt på billig frisørshampo på Nille, kan det kanskje spøke for andre som har benyttet seg av det samme trikset også.  Foto: Colourbox.com
Blir det slutt på billig frisørshampo på Nille, kan det kanskje spøke for andre som har benyttet seg av det samme trikset også. Foto: Colourbox.com Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

EFTA-domstolen konkluderte tirsdag med at Nille brøt europeisk merkevarelov da de solgte Redken-shampoo importert fra USA i Norge.

Her får du billigst solkrem

For et år siden solgte Nille Redken-shampoo importert fra USA, til bunnpris i sine butikker. Skjønnhetsgiganten L'Oréal som eier varemerket, saksøkte, og saken endte i Follo tingrett. Rettssaken ble imidlertid stanset da retten fant de norske reglene for parallellimport uklare. Partene inngikk forlik mens saken ble sendt til EFTA-domstolen for vurdering. Tirsdag konkluderte domstolen i skjønnhetsgigantens favør.

"Der et prinsipp om obligatorisk EØS-konsumpsjon gjelder, er parallellimport kun tillatt dersom de aktuelle varene har vært brakt i omsetning innen EØS med varemerkeinnehaverens samtykke", heter det i EFTA-domstolens rådgivende konklusjon.

Billigmerker gir mest for pengene

Det vil si at siden varelageret var anskaffet i USA, og L'Oréal dermed ikke hadde gitt tillatelse til europeisk distribusjon, konkluderte EFTA med at Nille har brutt europeisk merkevarelov.

Rettssaken mellom L'Oréal mot Nille AS vil nå fortsette.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer