Slutt på ferietillegg for dagpengemottakere?

Regjeringen ønsker å avvikle ferietillegget fra og med 1. januar 2015.

DAGPENGEKUTT: Regjeringen, her representert ved statsminister Erna Solberg og Finansminister Siv Jensen, vil fjerne dagpengemottakernes ferietillegg. Foto: ANITA ARNTZEN / DAGBLADET
DAGPENGEKUTT: Regjeringen, her representert ved statsminister Erna Solberg og Finansminister Siv Jensen, vil fjerne dagpengemottakernes ferietillegg. Foto: ANITA ARNTZEN / DAGBLADET Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I statsbudsjettet for 2015 som ble lagt frem onsdag foreslår regjeringen å avvikle ferietillegget for dagpengemottakere.

Begrunnelsen for forslaget er blant annet at mange er tilbake i jobb når ferietillegget utbetales.

Forsvinner fra 1. januar 2015

Ferietillegget utgjør 9,5 prosent av brutto dagpenger for de som har mottatt dagpenger i mer enn åtte uker i løpet av ett kalenderår.

Mottok du dagpenger i 2013, fikk du utbetalt dette ferietillegget i slutten av januar i 2014.

I 2014 ble det ifølge NAV utbetalt totalt 817,5 millioner kroner i ferietillegg til nesten 93.000 dagpengemottakere. Dette utgjør cirka 8.800 kroner i snitt.

Regjeringen ønsker å avvikle ordningen fra og med 1. januar 2015. Det vil si at opptjeningen til ordningen forsvinner for de som mottar dagpenger fra og med 2015.

Har du mottatt dagpenger i mer enn åtte uker i 2014, vil du altså få utbetalt ferietillegget i 2015.

Ikke målrettet

Regjeringen begrunner fjerningen av ferietillegget med at det utbetales året etter opptjening, og de fleste som mottar dette tillegget da er tilbake i jobb.

«Ordningen er dermed en lite målrettet overføring. Ferietillegget kan også gi uheldige insentiveffekter når det gjelder overgang til arbeid» skriver de i statsbudsjettet, og anslår at kuttet vil gi en innsparing på anslagsvis 1 milliard kroner i 2016.

Det blir mer arbeidsledighet innen disse yrkene de neste årene

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer