Slutt på MMS-moroa

MOBIL: Etter å ha skapt behovet er jobben gjort. Salget av MMS-telefoner er stort og bruken har eksplodert. Men nå er det slutt på gratis MMS fra Telenor og NetCom. Nå kommer snart regningene i posten.

Slutt på MMS-moroa
Publisert
Sist oppdatert

Fra og med i dag må du betale 2,50 per MMS-melding du sender via mobilen.

Opprinnelig skulle både Telenor og NetCom ha tatt betalt for MMS, eller multimediameldinger via mobilen, allerede tidlig i sommer. Men den harde konkurransen i markedet har gjort at begge de store operatørene har utsatt betalingen gang på gang.

Forklaringen

Vil du sende flere eller færre MMS-meldinger nå som du må betale?

(Avsluttet)
Færre(87%) 641
Like mange(9%) 65
Flere(4%) 31
Avstvemningen er ikke styrt og reflekterer kun lesernes egne meninger.


Den offisielle forklaringen fra selskapene har vært at de trengte lenger tid på å fullføre de tekniske plattformene. Tjenesten måtte virke problemfritt for kunden, fikk vi beskjed om. Likevel er det nok den harde konkurransen i markedet som ligger bak de lange gratisperiodene. Selskapene har nemlig fulgt hverandre med argusøyne, slik at de ikke skulle bli oppfattet som grådige, mens konkurrenten var gratis.

Resultatet vet vi: Både salget av MMS-telefoner og bruken har eksplodert. Og nå rekker begge selskapene å melke gullkalven de siste ukene før jul.

Men hvem er billigst å ringe med for deg? Det kan du se i DinSides oppdaterte Mobilkalkis, som nå også viser hva MMS-bruken vil koste deg.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer