Slutt på mobbingen

Bøllene gjør livet surt for mange skolebarn. Men det skal "Manifest mot mobbing" få en slutt på.

Publisert
Sist oppdatert

Den nasjonale tiltaksplanen mot mobbing ble signert av statsminister Bondevik for to år siden. Med "Manifest mot mobbing" skulle skoleverket bli flinkere til å ta tak i årsakene til at mange barn blir plaget og mobbet på skolen.

Manifestet er underskrevet av en mengde rektorer og ansvarlige på norske skoler, og elevorganisasjonene har engasjert seg sterkt i arbeidet. Men hjelper det med fine ord og tiltaksplaner for å få en slutt på mobbingen? Mange lærere har i realiteten fortsatt få andre muligheter enn å spørre pent om begge parter vil delta i en samtale for å løse problemene.

Omfattende problem- Hva er årsaken til vold i skolehverdagen? - Han gutten der borte, er svaret fra en tenåring i Michael Moores film Bowling for Columbine.

Svaret viser hvordan mange elever opplever mobbingen på skolen. Dersom lærerne ikke har noen reell mulighet til å stanse mobbingen har ikke elevene noen beskyttelse - uavhengig av strategiske holdningsplaner.

I Norge er nesten halvparten av 13-åringene godt fornøyd med skolen sin. Men hele 40 prosent av våre 11-åringer oppgir at de er blitt mobbet på skolen i løpet av den siste tiden. Det er dobbelt så mange som hos jevnaldrende elever i Sverige.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer