Slutter å røyke, men...

Mange har stumpet røyken for godt etter røykeforbudet. Nå tyr rekordmange til nikotintyggis.

Mange blir avhengige av nikotintyggis.  Foto: Colourbox
Mange blir avhengige av nikotintyggis. Foto: Colourbox Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I Norge trådde den nye røykeloven i kraft i 2004, og da ble det forbud mot å røyke på alle norske serveringssteder. For danskene tok det litt lengre til å stumpe røyken, men i 2007 ble det forbudt å røyke på alle offentlige steder her også.

Røykeloven har ført til at mange nordmenn og dansker har sluttet å røyke. Samtidig ser man at salget av nikotinerstatning har eksplodert, skriver danske Politiken. Det vil si salget av nikotinplaster, nikotintyggis og nikotintabletter.

Nederst i artikkelen kan du lese at det mistenkes at nikotintyggis kan være farlig.

Det at salget har økt kraftig kommer fram i en ny undersøkelse som Danmarks Apotekerforening har gjort på vegne av Politiken. Salget omfatter både nikotinpreparater som er solgt i danske apotek samt i dagligvarebutikker.

Les også:Selger e-røyk ulovligGravide bør unngå nikotinplasterSnus uten nikotinrus

60.000 tyggiser om dagen

Fra mai 2007 – da røykeloven trådde i kraft, til mai året etter, var det salget av nikotintyggegummi som steg mest. Økningen på denne perioden var på 60.000 biter nikotintyggegummi per dag, med et nikotininnhold på to milligram.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer