Slutter med strømpriser?

For å fremme konkurransen i kraftmarkedet, har Konkurransetilsynet stått for løpende prisinnsamling i ett år. Det gjøres ikke i noen andre markeder.

Publisert

Siden forrige årsskifte har Konkurransetilsynet krevd at alle kraftselgere i Norge melder inn sine priser hver mandag. Konkurransetilsynet, som skal arbeide for økt og sunn konkurranse i alle norske markeder, følger ingen tettere enn strømmarkedet. Ingen andre næringer har løpende rapporteringsplikt til Konkurransetilsynet, i andre markeder nøyer Konkurransetilsynet seg med sporadiske stikkprøver.

Nesten ingen byttet

Når Konkurransetilsynet har fått inn prisene, legger de dem ut på internett. Forbrukerne kan gå direkte inn hit og se på strømprisene, men fremfor alt gir listene på internett en stor spredning av prisinformasjon i andre media. DinSide er blant de mange som henter sin prisinformasjon her.

Årsaken til dette ekstraordinære tiltaket, er Konkurransetilsynets iakttakelse av hvordan konkurransen tilsynelatende ikke virket i strømmarkedet. Trass i at husholdningene kunne sparer flere tusen kroner på å bytte strømleverandør, var det veldig få som gjorde det. Kundene led tydeligvis under mangel på informasjon, både om prisene og om vilkårene for å bytte.

Suksess og slutt

Konkurransetilsynet hadde aldri tenkt å ajourføre listen over strømtilbydere til evig tid. Før eller senere ville det bli mer vanlig å bytte leverandør, og da kunne markedet selv sørge for den nødvendige prisinforasjon. Her som i alle andre markeder.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer