Sluttpakke vs dagpenger?

Publisert
Sist oppdatert
[Ugjyldig objekt (NAV)]

Hei,
Jeg ble presset til å si opp jobben og med det fikk jeg en bra sluttpakke. Det viser seg at det er veldig vanskelig å få ny jobb, det vil uansett kunne ta lang tid.

Derfor er det aktuelt å søke dagpenger. Dagpenger er vanskelig å leve av alene og jeg er glad for at jeg har noen av pengene fra sluttpakken som ekstra sikkerhet for å klare de daglige utgiftene.

Jeg er nå usikker på hvor mye opplysninger jeg er pliktig til å gi til a-etat om sluttpakken.

Vil de legge seg opp i at jeg fikk mer enn det jeg hadde krav på for å si opp?

Kan jeg i verste fall bli anklaget for trygdemisbruk?

Avtalen jeg inngikk med min arbeidsgiver i forbindelse med oppsigelsen var strengt konfidensiell mellom partene.

mvh
XXX

Dr.Krone:

Hei -

Utgangspunktet er klart. Du må svare korrekt på dine inntektsforhold - ellers vil du kunne få midler du ikke har krav på.

Det vil i så fall kunne bli sett på som trygdemisbruk - noe som har blitt slått hardt ned på den siste tiden. At du ikke skal plapre til alle andre om størrelsen på sluttpakken din har selvsagt ingen betydning overfor offentlige etater - spesielt ikke når du ber om pengestøtte fra dem.

mvh

Dr. Krone

Lesertips

En av våre lesere hadde følgende kommentarer:

  • Jeg har vært i samme situasjon, og fikk ikke innvilget søknad om dagpenger for den perioden som sluttpakken dekker. Det har ingenting å si om det utbetales som et engangsbeløp eller løpende i et antall måneder.

    Det "morsomme" er at jeg kjenner kollegaer med akkurat samme sluttpakke som meg, som fikk likevel dagpenger. Forskjellen er at deres søknad ble behandlet ved annet Aetat-kontor.
  • I regelverket for dagpenger står det følgende: "Du har ikke rett til dagpenger når du mottar lønn eller har krav på lønn. All slags betaling i forbindelse med opphør av arbeidsforhold vil vanligvis bli regnet som lønn.

    Du må legge fram alle opplysninger du har om ulike typer engangs- eller løpende utbetalinger i forbindelse med avslutning av arbeidsforhold, slik at Aetat kan avgjøre om de påvirker din rett til dagpenger.

    Det gjelder egne regler dersom du har redusert stilling og redusert lønn."


Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer