"Slynget" seg ut av smertehelvete

Etter utallige spesialistbesøk fant Jarle Tajet (39) løsningen.

Etter flere år med smerter og utallige besøk hos spesialister fant Jarle Tajet (39) endelig det han tror er løsningen:  slyngebehandling. Her instrueres han av fysioterapeut Tone Eikedalen.  Foto: Merete Korsberg Dalsbø
Etter flere år med smerter og utallige besøk hos spesialister fant Jarle Tajet (39) endelig det han tror er løsningen: slyngebehandling. Her instrueres han av fysioterapeut Tone Eikedalen. Foto: Merete Korsberg Dalsbø Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Jarle Tajet (39) er en del av statistikken. Han er en av de omlag to millioner nordmennene som plages muskel- og skjelettplager. Mange år med monoton og repetitivt arbeid medførte at han i 1996 ble sykemeldt fra jobben som tømrer. - Jeg fikk muskelproblemer i ryggen og i beina. Jeg hadde skikkelig vondt og det gikk ut over nattesøvnen, forteller Tajet til DinSide Helse.

Plagene kom tilbake

I 2001 forverret plagene seg ytterligere. Tajet fikk kink i nakken og innså at han måtte omskoleres dersom han skulle ha noen sjanse til å komme tilbake til yrkeslivet igjen. - Jeg gikk til både fysioterapi og kiropraktor og ble bedre etter hvert besøk, men plagene kom alltid tilbake, sier 39-åringen.

Les også: Migrene av hardtrening

Han visste ikke sine arme råd og som et siste forsøk kontaktet han forsikringsselskapet sitt, Vertikal Helseassistanse AS, for å sjekke om det fantes en behandlingsform han ikke hadde prøvd. De anbefalte slyngebehandling.

"Skrur på" deaktiverte muskler

Slyngebehandling er en behandlingsmetode hvor man ved hjelp av slynger aktiverer svake eller deaktiverte muskler.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer