Halloween-godteri

Smågodt-trøbbel før halloween: - Utsolgt

Mens du bunkrer opp med smågodt til halloween-helga, meldes det om leveringstrøbbel for smågodt-favoritter.

KROKODILLE-MANGEL?: Leverandøren Unil har produksjonsproblemer - og det kan føre til mangel på populært smågodt. Her fra Spar-butikken som ligger på Vinslottet på Hasle - hvor de riktignok fremdeles hadde rikelig med påfyll før halloween-helga. Foto: Eugene Laran
KROKODILLE-MANGEL?: Leverandøren Unil har produksjonsproblemer - og det kan føre til mangel på populært smågodt. Her fra Spar-butikken som ligger på Vinslottet på Hasle - hvor de riktignok fremdeles hadde rikelig med påfyll før halloween-helga. Foto: Eugene Laran Vis mer
Publisert

Hadde du tenkt å bunkre opp med smågodt-klassikerne jordbærfisker, krokodiller eller sure skaller til halloween?

Da kan det hende at du blir skuffet.

Ifølge Tønsbergs Blad er det nemlig problemer hos underleverandøren Unil hos Norgesgruppen - som rammer nettopp leveringen av enkelte smågodtbiter.

Allerede utsolgt

Norgesgruppen har dagligvarekonseptene Kiwi, Meny, Spar og Joker, som totalt omfatter omtrent 1800 dagligvarebutikker i 88 prosent av landets kommuner.

I tillegg har de rundt 900 kiosker som Deli de Luca, MIX og Jafs.

KULLSVART: Fanta har sluppet en helt sort brus i forbindelse med Halloween, men hva smaker den egentlig? Video: Elias Kr. Zahl-Pettersen Vis mer

På Kiwi-butikken på Hjemseng i Færder kommune er smågodthyllene allerede utplukket - og butikksjefen har dårlige nyheter:

– Noen av disse kommer vi ikke til å få inn på en stund, sier butikksjef Richard Eriksen til avisa.

To av sortene skal ifølge Eriksen være langtidsutsolgt, og de sure skallene får ikke dagligvarebutikken inn igjen før i midten av februar.

Transportutfordringer

Kine Søyland, som er kommunikasjonssjef i Norgesgruppen, kan bekrefte at det har vært leveringsutfordringer på enkelte typer smågodt i det siste.

Hun sier at problemene først og fremst skyldes utfordringer med transport i Europa, og at forsinkelsene igjen fører til at det ikke blir liggende nok varer som «buffer» på lageret.

- Det er generelle forsinkelser i varetransporten i kjølvann av pandemien. Fordi noen av disse produktene er importerte, blir de berørt at de utfordringene som vi ser nedover i Europa og rundt om i verden, sier hun til Dagbladet.

Søyland understreker at det ikke er mange produkter dette gjelder, selv om hun ikke har en nøyaktig oversikt over hvilke produkter som er rammet av forsyningstrøbbelet.

- Vi må leve med at det tidvis vil kunne være utsolgt for enkelte produkter. Det er varer på vei inn, og vi jobber aktivt med å løse dette så snart som mulig, uten at jeg kan si hvor lang tid det vil ta, sier hun.

GRESSKAR: Med to ting du mest sannsynlig har hjemme gjør du gresskarskjæringen hakket enklere. Video: Malin Ridder-Nielsen Janssen. Reporter: Embla Hjort-Larsen. Vis mer

Akkurat det vil variere fra butikk til butikk, og produkt til produkt, forklarer hun - og sier hun håper transportsituasjonen bedrer seg.

- Vi er gode på logistikk, så det kommer varer inn - men kanskje ikke så fort som vi skulle ønske oss. Vi jobber systematisk med å fordele det som kommer inn, så vi i størst mulig grad unngår at det blir utsolgt.

Varslet om leveringsutfordringer

Dagbladet har kontaktet kommunikasjonssjef i Kiwi, Kristine Aakvaag Arvin, for å spørre om hvordan leveringsproblemet har rammet Kiwis butikker.

- Vi har ingen oversikt over hvor mye butikkene har av de ulike smågodtvariantene. Vi har et stort utvalg å velge mellom, selv om noen få varianter nå kan være midlertidig utsolgt. Vi fyller på så fort vi får inn varer, skriver hun til Dagbladet.

Fungerende pressekontakt i Spar, Roy Hval, kan ikke si noe om smågodtsituasjonen hos kjeden.

- Sentralt sitter vi ikke med beholdning pr. butikk, så det blir vanskelig å svare på. Unil må nesten selv kommentere leveransesituasjonen, sier Hval til Dagbladet.

STRØMLØS: Dagbladet TV fulgte bilberger Marius Englund på jobb i morgentimene da årets første snø falt på Østlandet - og det var ikke bare biler som skled av veien som trengte hjelp. Reporter/foto: Magnus Paus / Dagbladet TV Vis mer

Ifølge Nina Horn Hynne, som er kommunikasjonsansvarlig hos Meny, kjenner ikke kjedens smågodtansvarlig til noen utbredt mangel på smågodt - utover at Unil har varslet om leveringsutfordringer på vannmelon, salte blekkspruter og sure skaller.

- Vi er ikke utsolgt, skriver hun i en tekstmelding til Dagbladet.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer