SMAK-melk er sukker-bombe

Melkedrikken SMAK fra TINE markedsføres som et sunnere alternativ. Men en kikk på innholdet avslører at en liter drikke inneholder mer sukker enn du tror.

Publisert
Sist oppdatert

TINE-produktene med navnet SMAK er først og fremst rettet mot helsebevisste kvinner.

Med ekstra tilsetning av vitamin D og lite lite fett som ekstra lett lettmelk, markedsføres melkedrikken som et sunnere alternativ.

- TINE lurer forbrukerne, fastslår hjertespesialisten Steinar Madsen som nå har klaget saken inn for Mattilsynet.

Villedende reklameDet omstridte sukkerinnholdet i SMAK-produktene ble oppdaget av Madsen da han så en reklame som fremstilte melken som om den inneholdt to sukkerbiter per halvliter. Men en kikk på kartongen avslører at dette kun dreier seg om tilsatt sukker.

Det totale innholdet av naturlig og tilsatt sukker i melkedrikken er derimot på 28 sukkerbiter i hver liter, som gjør SMAK-drikkene søtere enn vanlig melk, skriver Nationen i dag.

Betydelig søterePå TINEs websider markedsføres SMAK-produktene som "et sunt og godt alternativ for deg som vil drikke noe som smaker- med god samvittighet".

- TINE burde ikke hatt den reklamen. Det er slett ikke lite sukker i denne melken,

- På pakningen sier de også at dette kan drikkes med god samvittighet, og er man ikke fagmann så vil man som foreldre godta det. Men så viser det seg at dette er betydelig søtere enn vanlig melk, sier Steinar Madsen til Nationen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.