Smaken er ikke den samme i år

Juleølet smaker ikke likt fra år til år. Sjekk hvilke merker som er blitt betydelig bedre eller dårligere det siste året.

Kvaliteten på råvarer endrer seg fra år til år, noe som er en av årsakene til at juleølet du likte i fjor ikke nødvendigvis er like godt i år.
Kvaliteten på råvarer endrer seg fra år til år, noe som er en av årsakene til at juleølet du likte i fjor ikke nødvendigvis er like godt i år. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Fant du et juleøl du likte ekstra godt i fjor? Da er det ikke sikkert du liker det i år. Hvert år forandres smaken på juleølene, så selv om etikettene stort sett ser like ut, kan det være ganske betydelige smaksforskjeller.

Hadde ikke dette vært tilfelle, kunne landets medier republisert juleøltestene år for år. I årets store juleøltest på DinSide fikk flere av merkene bedre poengsum enn året før, samtidig som mange av ølmerkene mistet øyne på terningen. Dette til tross for at testpanelet var omtrent det samme i år som i fjor.

Årets beste og verste juleøl 2009

  • Alkoholfritt juleøl
  • Svakøl (butikk)
  • Sterkøl (Polet)

Nedtur for Aass

Aass bryggeri, gjorde så og si rent bord under fjorårets øltest. I år kom de på delt førsteplass i kategorien butikkøl med sitt glimrende Gourmet Jule Ale. Slik gikk det riktignok ikke med alle flaskene fra landets eldste bryggeri.

Aass Premium (9 %) fikk terningkast seks i fjor, men måtte nøye seg med en firer i årets test. Panelet konkluderte med at det fortsatt var et behagelig øl, men duften var mer interessant enn smaken. Det originale juleølet fra Aass (sterkøl) falt kraftig fra en femer i fjor til en toer i år. Butikkjuleølet måtte også slå av et øye på terningen, til en firer i år, mens JuleUten (alkoholfritt) fikk firer i år som i fjor.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer