Smaker nye Coca-Cola life bedre enn den gamle?

Etter litt over ett år i norske butikkhyller, kommer brusen med ny oppskrift. Smaker det bedre?

NY OPPSKRIFT: Coca-Cola life kommer med ny oppskrift, men hva med smaken? Foto: OLE PETTER BAUGERØD STOKKE
NY OPPSKRIFT: Coca-Cola life kommer med ny oppskrift, men hva med smaken? Foto: OLE PETTER BAUGERØD STOKKE Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I januar i fjor dukket Coca-Cola Life opp på det norske markedet. Det medførte blant annet at ernæringsprofessor Birger Svihus hevdet det nye produktet lurer mer sukker i folk. Samtidig ble selskapet klaget inn - og frikjent - av Matbransjens faglige utvalg, for sin markedsføring av produktet mot barn.

Smaksmessig klarte Life seg helt ok da Dinside blindtestet produktet mot originalen, og i TV2s smakstest fra tidligere i år, vant brusen faktisk over samtlige cola-varianter på markedet.

Nå har derimot selskapet endret oppskriften, og spørsmålet som gjenstår, er: Smaker den nye varianten bedre enn den gamle?

LES OGSÅ: Hva er best av Solo, Fanta og de gule «billigbrusene»?

Blindtest av gammel mot ny life

Vi har latt ti personer, fem kvinner og fem menn, gjennomføre en uhøyttidelig blindtest av de to produktene, for å avgjøre hvilken variant som faller best i smak.

Sju av ti smakere foretrakk faktisk den gamle versjonen av den grønne colaen.

SMAKER DET BEDRE? De fleste som smakte på de to variantene av Life, syns smaken var relativt lik. Foto: OLE PETTER BAUGERØD STOKKE
SMAKER DET BEDRE? De fleste som smakte på de to variantene av Life, syns smaken var relativt lik. Foto: OLE PETTER BAUGERØD STOKKE Vis mer


Generelt bedre smak og noe bedre ettersmak var stikkord som gikk igjen, selv om samtlige ti testere påpekte at begge smakte svært lik.

De tre som derimot kåret den nye life-varianten til den beste, syntes den smakte litt søtere, og litt mer som tradisjonell Coca-Cola enn den gamle versjonen.

LES OGSÅ: ... tilsette kullsyre i vin og sjokomelk? Se hvordan det gikk

Dette er nytt

Per Hynne, kommunikasjonsdirektør i Coca-Cola Norge, forteller til Dinside at ny versjon av brusen allerede er på plass i enkelte butikkhyller, men at den ikke vil være tilgjengelig i alle butikker før et godt stykke ut i mai. Den nye versjonen har rød, ikke hvit logo, på etiketten.

BLINDTEST: 10 personer har blindtestet gammel mot ny versjon av Coca-Cola Life. Foto: OLE PETTER BAUGERØD STOKKE
BLINDTEST: 10 personer har blindtestet gammel mot ny versjon av Coca-Cola Life. Foto: OLE PETTER BAUGERØD STOKKE Vis mer


I hovedsak er det som er nytt at brusprodusenten har redusert sukkerinnholdet ytterligere, og erstattet det med stevia.

- Ja, det er mer stevia og mindre sukker, men når vi nå lanserer en ny variant av Coca-Coca life, er det brukt mye tid og ressurser på å sørge for at dette ikke går ut over smaken. Og alle forbrukertester viser at det har vi fått til, sier Hynne.

- På de nye flaskenes står det – «Nå med 45 prosent mindre sukker». Kan ikke dette feiloppfattes som at det er 45 prosent mindre sukker enn i forgjengeren, ikke enn i vanlig Coca-Cola?

- Sukkerinnholdet til Coca-Cola life er tydelig merket på etiketten og vi beskriver også at reduksjonen er sett i forhold til andre sukkerholdige cola-produkter i Norge, svarer Hynne.

SMAKER VELDIG LIKT: Jevnt over var tilbekameldingen at smaken på de to variantene av den grønne colaen er veldig lik hverandre. Foto: OLE PETTER BAUGERØD STOKKE
SMAKER VELDIG LIKT: Jevnt over var tilbekameldingen at smaken på de to variantene av den grønne colaen er veldig lik hverandre. Foto: OLE PETTER BAUGERØD STOKKE Vis mer


Hva er så hovedårsaken til at de nå velger å endre på oppskriften, er det dårligere salg enn forventet?

- Coca-Coca life har nok en litt utydelig posisjon mellom Coca-Cola regular og de sukkerfrie variantene. Med 45 prosent mindre sukker enn andre sukkerholdige cola-produkter i Norge, blir denne posisjonen tydeligere, sier Hynne.

Life skal ifølge Coca-Cola Norge være inne blant topp 10 på halvlitersalget av brus.

LES OGSÅ: Hvilken farge er den riktige på julebrusen - rød eller brun?

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer