Småkriminell? Her er det billigst!

Sommerferie i Skandinavia? Gjør du feil i trafikken, er det enorme forskjeller på hvor mye det vil slanke feriebudsjettet. Sjekk tallene.

Publisert
Sist oppdatert

Skandinavia er det området hvor flest nordmenn ferierer, og selv om det ikke finnes eksakt statistikk på området, er Rolf Forsdahl, direktør i reisebransjeseksjonen i HSH, ikke i tvil.

- Det er helt klart at det er mange flere nordmenn som ferierer i Skandinavia, enn i resten av verden. Men denne ferietrafikken fanges ikke opp av statistikken fordi de fleste reiser individuelt, og ofte med bil, forklarer Forsdahl.

Store bøteforskjeller

Går turen til Danmark, Sverige eller Norge i sommer - og har du med deg bil - kan det være lurt å vite hva det koster å være småkriminell på veien.

For vår pristest på trafikkbøter viser at det er enorme prisforskjeller mellom de skandinaviske land, for eksempel hvis du kjører for fort, kjører på rødt, ikke bruker bilbelte - eller har tatt et par glass vin for mye.

Kort fortalt: Skal du være småkriminell, bør du vente til du kommer til Sverige og Danmark.

Men også mellom Sverige og Danmark er det ganske store forskjeller. Her kan du se alle bøtesatsene:

Trafikkbøter i Danmark

Trafikkbøter i Norge

Trafikkbøter i Sverige

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.