Smålånfella

Det er nesten så vi ikke gidder å skrive om det lengre, men i en artikkel som denne, må vi ta det med. Nok en gang må vi minne om at det er unødvendig å ta opp lån med effektiv rente over 20 prosent.

Publisert
Sist oppdatert

Tilbyderne av lån uten sikkerhet går under vanvittig mange navn. Men det er egentlig bare tre store finansaktører bak de mange tilbudene. Citibank/ACCBank, GE (General Electric) Capital og Cresco tilbyr sine lån gjennom et utall agenter, som annonserer flittig i dagspressen. Den effektive renten kan nærmest bli så høy du bare vil. I en artikkel fra i høst viste vi hvordan den effektive renten ble på nærmere 50 prosenthos to av aktørene.

I dagens lånemarked bør ikke et lån på 10.000 kroner koste deg mer enn cirka 350 kroner i renter, hvis du utvider boliglånet. Etableringsgebyrene varierer en del - eksempelvis fra 0 kroner hos Skandiabanken til 1000 kroner hos Landkreditt Bank. Tar vi utgangspunkt i Skandiabankens tilbud, vil en utvidelse av boliglånet på 10.000 kroner i ett år koste deg nøyaktig 300 kroner.

Til kontrast vil den samme summen koste deg i renter og gebyrer:I Citibank/ACCBank: 4.414 kronerHos Cresco: 3.164 kronerHos GE Capital: 4.922 kroner. Det koster deg med andre ord minst 3000 kroner for mye å ta opp et slikt forbrukslån hos en av de nevnte utlånerne.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer