Telia Data Boost – ubegrensa, men tidsbegrensa, mobildata

Smart for TV, men dumt for radio

Telia tilbyr fri databruk i maks tre timer, og mener nyheter passer for både film og radio. Det stemmer ikke.

FILM UTEN BEKYMRING: Med Telia Data Boost kan du bruke så mye mobildata du bare vil i opptil tre timer, for en fast pris. Det kan lønner seg til film og TV, men ikke musikk og radio. Foto: Shutterstock / NTB Scanpix
FILM UTEN BEKYMRING: Med Telia Data Boost kan du bruke så mye mobildata du bare vil i opptil tre timer, for en fast pris. Det kan lønner seg til film og TV, men ikke musikk og radio. Foto: Shutterstock / NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Mobilabonnementer med ubegrenset databruk er den hellige gral for mange. Men per i dag er det ingen som tilbyr noe slikt.

Telia kommer nå med en nyhet som kanskje er det nærmeste vi kommer foreløpig: Data Boost.

MEST FOR FILM: Telia reklamerer for Data Boost med en AppleTV-fjernkontroll. Mer nærliggende enn å dele nettet til AppleTV er det kanskje å se på film på mobilen, og da lønner det seg fort med Data Boost. Skjermdump: Telia.no
MEST FOR FILM: Telia reklamerer for Data Boost med en AppleTV-fjernkontroll. Mer nærliggende enn å dele nettet til AppleTV er det kanskje å se på film på mobilen, og da lønner det seg fort med Data Boost. Skjermdump: Telia.no Vis mer

Med Data Boost kan du kjøpe deg ubegrensa surfing over et visst antall timer.

Og skal du for eksempel se på film på mobilen, kan det faktisk lønne seg.

Hvor mye koster det?

Du starter en Data Boost-sesjon gjennom Telia-appen eller på nettsidene deres. Så gjelder det å få mest mulig ut av den. For så kort varer de, og så mye koster de:

  • 1 time ubegrensa mobildata: 19 kroner
  • 3 timer ubegrensa mobildata: 39 kroner

Hele poenget med Data Boost er å kunne bruke mer data enn du egentlig kan med datakvoten din over en kort periode, altså som et alternativ til å kjøpe ekstra datapakker. Slik er prisene på datapakkene til Telia:

  • 1 GB data: 99 kroner
  • 5 GB data: 199 kroner
  • 10 GB data: 299 kroner

Om du for eksempel vil bruke 5 GB data på tre timer, slipper du med Data Boost altså unna med 39 kroner – i stedet for 199 kroner.

Hvor mye får jeg ut av det?

- Dette er en fantastisk nyhet, spesielt for folk som ser mye serier, filmer og sportsbegivenheter og hører på musikk eller radio, sier Kjersti Jamne, leder for privatmarkedet i Telia Norge, i en pressemelding.

Spørsmålet er om TV, filmer, musikk eller radio krever så mye data at kvota sprenges på få timer.

  • TV og film: Netflix oppgir at man i snitt bruker rundt 1 GB hver time ved standard kvalitet, og opptil 3 GB i timen for høy kvalitet. NRKs TV-app bruker rundt 1 til 1,5 GB i timen for god kvalitet. Tre timer med TV og film kan derfor fort ta opptil 5 GB mobildata.
  • Musikk og radio: Radio-appen til NRK bruker mellom 60 og 90 MB i timen, avhengig av kvalitet. Spotify bruker noe av det samme. Tre timer med radio eller musikkstrømming krever derfor neppe mer enn maks 300 MB data, og er ikke noe det lønner seg å bruke Data Boost til.

Så ja; om du ikke har en stor datakvote du sjeldent bruker opp, og har tenkt å se flere timer videoinnhold, kan det lønne seg med Data Boost. Eller om du har planer om å dele nettet eller laste ned store filer, for eksempel laste ned filmen til offline-bruk på toget eller flyet.

Men for å høre på musikk eller radio, trenger du neppe bekymre deg. Tillater ikke datakvota di dette, bør du heller oppgradere abonnementet ditt.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer