Handlenett:

Smart posetriks

Du sparer ikke bare penger når du bruker Coops gjenbruksnett, du kan også tjene på det.

Det er ingen nyhet at plastposer i butikken har blitt dyrere, men visste du at du faktisk kan tjene litt på å bruke dette gjenbruksnettet? Video: Embla Hjort-Larsen / Storyblocks. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

En krone her og en krone der, het det i en nå ganske så utdatert reklame for å ta vare på plastposene fra butikk. I dag koster en plastpose 4,25 kroner, og salget av gjenbruksposer har tatt av.

Dagbladet og DinSide har flere ganger omtalt hvordan du ikke bare kan spare penger med å bruke gjenbruksposer, men tjene penger hver gang du bruker Coops gjenbruksnett.

Salget av gjenbruksnett har eksplodert etter den siste økningen i poseavgiften fra handelens miljøfond, men fortsatt er det mange som ikke har fått med seg det lille insentivet fra Coop, nemlig at du får en krone i bonus hver gang du bruker handlenettet på en Coop-butikk.

Det hele er enkelt: Du viser det fram i kassen - eller skanner det selv i selvbetjeningskassa.

Et lite biip, og vips er du en krone rikere.

Tjente 9,6 millioner

I fjor utbetalte Coop mer enn 9,6 millioner i gjenbruksbonus på handlenettene, en økning på rundt 13 prosent fra året før.

- Som eneste dagligvareaktør har Coop gjenbruksbonus på handlenett, så medlemmene har lenge vært flinke til å bruke handlenett. Dette er et positivt og tydelig insentiv for medlemmene som vi får svært god respons på, sier Simen Kjønnås Thorsen, kommunikasjonsrådgiver i Coop, til Dinside.

- Vi mener dette tiltaket bidrar til å stimulere til redusert plastposeforbruk, slik vi har forpliktet oss til å gjennom medlemskapet i Handelens Miljøfond.

Lett å bomme

Ja, det står tydelig merket, men det er fort gjort å gjøre feil, om du prøver å være litt effektiv i selvbetjeningskassa. Ja, vi snakker av erfaring.

For det er ikke mange centimeterne mellom strekkoden for å få en krone tilbake - og strekkoden for å betale ti kroner for nettet.

Heldigvis er det ikke noe problem å få hjelp, dersom du også skulle være så uheldig. Det skjer heldigvis heller ikke så ofte, ifølge Harald Kristiansen, kommunikasjonsdirektør i Coop.

- Vi har ikke noe tall på dette, men jeg har ikke hørt at det er noe problem, sier Kristiansen til DinSide.

Engangsutgift

Også Kiwis gjenbruksnett har en ekstra bonus. For du trenger bare kjøpe det en gang.

Kiwis gjenbruksnett varer kanskje ikke evig, men blir det ødelagt, kan du ta det med i butikken og få et nytt.