Smart-virus fjerner hjernekreft

Amerikanske forskere har laget et smart-virus som fjerner hjernesvulster og lar normale hjerneceller være i fred. Trolig blir metoden blir den første effektive behandlingen av den dødeligste formen for hjernekreft.

Publisert
Sist oppdatert

Metoden, som har fått navnet Delta-24-RGD, går ut på at man sender inn et manipulert virus som sprer seg gjennom svulsten, og dreper alle kreftcellene på veien. Metoden er kun blitt testet på mus, men da var den svært effektiv. Viruset som blir brukt i metoden er et manipulert forkjølelsesvirus.

- Vi tror behandlingen har stort potensial, men vi trenger mer forskning, sier hovedforfatteren av studien, Juan Fueyo fra Anderson Cancer Center ved universitetet i Texas.

- Vi har aldri sett så gode resultater ved andre metoder testet på mennesker eller dyr, sier han.

Resultatene ble publisert 7. mai i Journal of the National Cancer Institute, og er så lovende at det nasjonale amerikanske kreftinstituttet vil støtte prosjektet finansielt for å utvikle en medisin som kan testes på mennesker. Disse testene satser man på å starte med sent neste år.

- Virusterapi som dette kan være nettopp det vi trenger for å behandle en så kompleks sykdom som kreft, sier professor Frederick Lang, som er hovedforskeren bak studien.

- Kreft kan være vrient å behandle fordi cellene gjør alt de kan for å unngå tilintetgjørelse, men virus kan være like sleipe, og kanskje lure nok til å ta knekken på kreftcellene.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer