Smarte husholdningsapparater

Når huset blir "smart" blir også husholdningsapparatene lurere...

Publisert

Ikke nok med at du skal kunne styre husholdningsapparatene med smarthusteknologien. Nå skal apparatene i tillegg bli langt smartere enn før.

Kjøleskap uten like

Electrolux har nylig utviklet det de kaller et ”tenkende” kjøleskap, Screenfridge. Kjøleskapet er utstyrt slik at du skal slippe å finne ut hva du skal kjøpe inn. Ved at skapet opererer som et lite lagerstyringssystem med oversikt over hva som puttes inn og tas ut, kan det varsle deg om at du er tom for melk, eller at du trenger mer egg.

I tillegg er kjøleskapet utstyrt med høyttalere, mikrofon og et lite videokamera samt PC montert i kjøleskapdøren. I tillegg til å fortelle deg hva du mangler, kan du benytte PCen i døren både til nettsurfing, bestilling av varer, epost-sentral og som "oppslagstavle" for familien. I stedet for gule lapper på kjøleskapdøren, kan du for eksempel legge igjen en liten melding med både lyd og bilde til din kjære eller til junior.

Foreløpig er Screenfridge kun utviklet som prototyp. Men om ikke lenge skal det bli mulig å skaffe seg ett av disse. Prisen er imidlertid ikke klar per i dag, og det er mulig at utstyret blir betalt delvis ved at du tillater reklamebannere på kjøleskapskjermen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer